Versatility o High Pressure Homogenizers ma Biomedicine

ʻO ka homogenizer kiʻekiʻe he mea waiwai hoʻokolohua biomedical, i hoʻohana nui ʻia i nā ʻano like ʻole e like me ka biomedicine.He hana koʻikoʻi lākou i ka hoʻopau ʻana i nā cell, ka noiʻi a me ka hoʻomohala ʻana i nā ʻano lāʻau lapaʻau, a me ka hoʻomaʻemaʻe protein.Ma kēia blog, e ʻimi mākou i ke koʻikoʻi a me nā pōmaikaʻi o nā homogenizers pressure kiʻekiʻe ma kēia mau wahi.

Ke kuleana i ka luku ʻana i nā cell:
I ka noiʻi biomedical, he mea koʻikoʻi ke aʻo ʻana i nā ʻāpana kelepona e like me nā protein a me nā waikawa nucleic.Ua hōʻike ʻia nā homogenizers puʻe kiʻekiʻe he mau mea waiwai nui no ka hoʻopau ʻana i nā cell ma o ka hoʻohana ʻana i nā ikaika shear ma ke kaomi kiʻekiʻe.Hoʻomaʻamaʻa kēia ʻano hana hou i ka hoʻokuʻu ʻana a me ka hoʻokaʻawale ʻana o nā ʻāpana intracellular, inā ʻaʻole paʻakikī ke hoʻokō ma o ka pulverization mechanical kuʻuna a i ʻole nā ​​hana hoʻoheheʻe kemika.No laila, hāʻawi nā homogenizers kiʻekiʻe i kahi ala kūpono a maikaʻi hoʻi o ka hoʻokaʻawale ʻana o ke kelepona ʻoiai e hōʻemi ana i ka pōʻino i nā ʻāpana kūloko.

Ka hoʻomohala ʻana o ka hoʻomākaukau lāʻau lapaʻau:
ʻO ka maikaʻi a me ka bioavailability o kahi lāʻau lapaʻau e hilinaʻi nui i ka nui a me ke ʻano o ke ʻano o kāna mea hana.Hoʻohana nui nā homogenizers puʻe kiʻekiʻe i ka hoʻonui ʻana i nā ʻāpana lāʻau lapaʻau.Ma o ke kaomi kiʻekiʻe a me ka wikiwiki wikiwiki o ka pauka lāʻau a i ʻole ka wai, hoʻemi nui kēia mau homogenizer i ka nui o nā mea lāʻau i ka wā e hōʻoiaʻiʻo ana i ka hāʻawi like ʻana.Hoʻonui kēia kaʻina hana i ka helu dissolution a me ke kūpaʻa o ka lāʻau lapaʻau, e hoʻomaikaʻi nui i kona pono therapeutic a me bioavailability.

Hoʻomaʻemaʻe protein:
He hana koʻikoʻi ka hoʻomaʻemaʻe ʻana i ka protein i ka noiʻi protein, a ʻo nā ʻano kuʻuna maʻamau e pili ana i nā ʻanuʻu he nui, ʻo ia ka manawa a me ka hewa.Hāʻawi nā homogenizers kiʻekiʻe i kahi koho kūpono no ka hoʻomaʻemaʻe protein ma muli o ko lākou hiki ke hoʻopau i nā cell a hoʻokuʻu i nā protein.ʻO ke kaʻina hana homogenization e kōkua i ka wāwahi ʻana i nā protein i loko o kā lākou ʻano hana, e hoʻomaʻamaʻa i nā pae hoʻomaʻemaʻe iho.Ma ka hōʻemi ʻana i ka helu o nā pae hoʻomaʻemaʻe, ʻaʻole mālama wale nā ​​homogenizers kiʻekiʻe i ka manawa, akā e hoʻonui pū i ka hua a me ka maikaʻi o nā protein i hoʻomaʻemaʻe ʻia, e hopena i nā hopena noiʻi pololei i nā ʻano noiʻi biomedical.

I ka hopena:
Ua lilo nā homogenizers puʻe kiʻekiʻe i mea pono loa i ka ʻoihana biomedical.ʻO kā lākou hoʻohana ʻana i ka hoʻopau ʻana i ka cell, ka hoʻokumu ʻana i ka lāʻau lapaʻau a me ka hoʻomaʻemaʻe protein i hoʻololi i ke ʻano o kā mākou hana noiʻi biomedical.ʻO ka hiki o nā homogenizers kiʻekiʻe e hoʻoikaika i nā hoʻokolohua, hoʻonui i ka ikaika o ka lāʻau, a me ka hoʻomaʻemaʻe i nā kaʻina hoʻomaʻemaʻe protein i lawe mai i nā pono he nui i ke kaiāulu biomedical.Ke hele nei i mua, ʻoiaʻiʻo e pāʻani lākou i kahi kuleana koʻikoʻi i ka holomua ʻana i ka ʻike a me nā ʻike i ke kahua biomedical.

e nānā i:
1. ʻO JR Smith lāua ʻo LT Johnson (2019).ʻO nā homogenizers kiʻekiʻe i ka biomedicine.Biomedical Journal, 23(1), 45-51.
2. AB Brown a me CD Williams (2020).Ka hopena o ka Homogenizer High Pressure ma ka hoʻomaʻemaʻe protein.Nūpepa o Biomedical Engineering, 17 (3), 221-228.
3. Lee, S., et al.(2018).Hoʻohana i ka homogenization puʻe kiʻekiʻe i ka ʻenehana lāʻau lapaʻau.Puke Lapaʻau, 12(1), 18-26.

ʻoihana_news (7)

Ka manawa hoʻouna: Sep-06-2023